Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολικές Εκδρομές συνδυαστικά με επιμορφωτικές συναντήσεις στο Αργοναυτικό Πάρκο

Ενημέρωση των Συλλόγων Διδασκόντων, σχολείων της Μαγνησίας


Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Τεχνολογίας, Φυσικής Αγωγής στα σχολεία του νομού Μαγνησίας, ότι μπορούν να επισκεφτούν το Αργοναυτικό Πάρκο με τις μαθητικές τους ομάδες, να παρακολουθήσουν ή και να εφαρμόσουν εργαστηριακές δραστηριότητες, σχετικές με το πρόγραμμα τους.


Ιδιαίτερα όσοι έχουν θέμα που αφορά τον άνεμο και το νερό, τις θάλασσες, το κλίμα, τη μετεωρολογία, τη θαλάσσια και ναυτική τεχνολογία, θα βρουν πολύ ενδιαφέρουσα την συμπληρωματική πληροφόρηση που θα πάρουν οι μαθητές για τα προγράμματά τους.


Στο Αργοναυτικό Πάρκο διατίθενται προσομοιωτές ανέμου, ραδιο-τηλεκατευθυνόμενα ιστιοπλοϊκά, εργαστήριο μηκροναυπηγικής τεχνολογίας, 10 θέσεις Η/Υ, Θεματική Βιβλιοθήκη, δυο Video Wall 4 και 2 μέτρων, συσκευές για πειράματα και μετρήσεις πεδίου.


Το Αργοναυτικό Πάρκο λειτουργεί όλο το χρόνο, διαθέτει θερμαινόμενη αίθουσα παρουσιάσεων, ανοιχτό εντευκτήριο με σνακ για τους καθηγητές (επιτρέπεται το κάπνισμα), είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ και δέχεται σχολεία με προ-συνεννόηση για την ημερομηνία επίσκεψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: